Nieuws

27 maart 2009, 22:06 CET

Elfstedentocht

visum foto Positie: Simpson Bay, Sint Maarten
18:03:01N
63:05:57W

Het wordt net lente in Nederland (denken jullie), komt hij aan met een Elfstedentocht. Hij zeilt toch op de oceaan, niet op de Fluessen? Teveel Friezen tegengekomen, iets te intiem met weduwe Joustra? Nee, het gaat om het doel. Wij hebben vaak hetzelfde doel als de schaatsers, namelijk stempeltjes halen. Het stempeltjes halen mixen ze hier vaak met andere gezellige oud-hollandsche spellen zoals ganzeborden en mens-erger-je-niet. Dus steeds terug naar af, verrassende wendingen en altijd de anderen die winnen. Vaste deelnemers zijn customs, immigration met als invaller de port authority en als pinchhitter de natuurpark ambtenaren.

Standaard trucs om je pootje te lichten zijn bekend. Als je na 15.00 aankomt krijg je sowieso een overtime bonusfee. Na 20 minuten in de wacht bij loket 1, vertellen dat je eerst naar loket 3 moet. Loket 4 zit er nog tussen maar dat zei niemand en is vandaag onbemand. Dus morgen terug om je reprimande te ontvangen dat je gisteren niet bent geweest. De wijsneus met de grote mond krijgt nog een algemeen fonds kaartje mee. Alle loketten afgaan en bij de laatste ontdekken dat je niet mag tekenen omdat ik toevallig geen kruisje op het laatste exit formulier heb gezet. We hebben een spontaan uitgebroken national holiday gehad omdat de zittende president was herkozen. We hebben de (na een kwartier in de rij te hebben gestaan en eindelijk aan de beurt te zijn) sorry er is een vliegtuig geland, ik ga nu op het vliegveld stempelen, toedeledoki. Dan hebben we ook nog de Franse eilanden, die bij de EU horen, maar waar je wel moet in- en uitklaren. Ieder Frans eiland heeft gelukkig ook weer een eigen variant. Een mens kan niet zonder zekerheden en ook hier is dat je overal flink wat geld mag achter laten.

Kortom, we hebben het wel gehad met de Caribische douane maffia. Inmiddels zijn we in het bezit van visa voor de Verenigde Staten en weten we dat het hier in de Carieb lieve kruimeldiefjes zijn. Kwajongens, buro HALT moet ze vooral een keer 's morgens vroeg met goed koud weer in Friesland stempeltjes laten zetten bij al die mensen met zo'n condoompak aan. De echte boeven zitten ergens anders. Normaal kunnen de meeste westerlingen na wat snelle formaliteiten de VS in. Maar als je met je zeilboot wilt gaan, mag je dezelfde procedure volgen als de doorsnee Iraniër of Noordkoreaan. Ik zal jullie de details besparen maar iedere volwassene moet persoonlijk naar een Amerikaanse ambassade toe. Dat gaat alleen op afspraak en het is zowat onmogelijk om überhaupt contact te krijgen, laat staan om een afspraak te maken.

Alle visa, port fees, park fees, milieu bijdragen en God weet wat nog meer van afgelopen jaar bij elkaar, haalt het bij lange na niet wat wij moeten aftikken voor die Amerikaanse visa. Het is maar goed dat die dollar zo goedkoop is. Het zal wel een bijdrage zijn om tot in het einde der tijden mijn vingerafdrukken digitaal te bewaren. Of was het om die hoog gekwalificeerde interviewer te betalen: "How 're you?" Fine, how are you? "Fine, you can take your passports to the next window". De visumfabriek in Bridgetown, Barbados draait op volle toeren en met 12 loketten tegelijk worden we afgewerkt. De te grote blauwe jassen van de Amerikaanse Melkerts schreeuwen SECURITY en de stars and stripes. Als vee op weg naar het abattoir worden we van rij naar rij gejaagd. De Hollansche roots van deze cowboys van de 21 eeuw zijn nog steeds zichtbaar: één verkeerd getimede glimlach en terug naar af.

Robin


4 reacties | plaats reactie
Reactie van Anonymous Doffie op 01 april, 2009 16:55 

Je hebt toch geen stress hè :) "Elke minuut dat je je druk maakt om je verleden, gaat af van je toekomst."

Reactie van Anonymous Anoniem op 01 april, 2009 17:18 

Hoi Allemaal,

Zita mijn complimenten om al die mooie en leuke tekeningen te zien van de kinderen. Heel erg leuk. Hoop dat alles goed gaat met jullie. Met mij en Remco gaat het ook goed. Tot snel en geniet er nog van.

groetjes aan de kinderen als ze nog weten wie ik ben.

gr Nadia( vriendin Remco)

Reactie van Anonymous Anoniem op 01 april, 2009 19:06 

Klinkt erg bekend, wist je dat er zelfs campagne is opgestart om "customer service" te verbeteren? Jac

Reactie van Anonymous Anoniem op 01 april, 2009 21:53 

Hahaha, jullie zijn alleen nog manjana manjana vergeten ;-).

Wat een superrrr mooie foto's staan er trouwens op jullie site!
groetjes, Miriam


Archief

september 2007
oktober 2007
november 2007
december 2007
januari 2008
februari 2008
maart 2008
april 2008
mei 2008
juni 2008
juli 2008
augustus 2008
september 2008
oktober 2008
november 2008
december 2008
januari 2009
februari 2009
maart 2009
april 2009
mei 2009
juni 2009
juli 2009