Nieuws

13 november 2008, 09:42 CET

Het zwaard van Damocles

Positie: San Sebastian, La Gomera
28:05:19N
17:06:31W

Het hangt al een tijdje in de lucht. Het is alleen de vraag wanneer het dorp uit elkaar zal vallen. Na weken, maanden het vaarplan op elkaar aangepast te hebben, komt er toch een moment waarop ieder met zijn eigen koers het dorp uitvaart. Verschillende overwegingen brengen ons op verschillende plekken van het prachtige eiland Madeira.

Zaterdagavond in Funchal, een gezellig etentje met Duende en Walrus op de Tyche. Het lukt Bram om de dames over te halen om te gaan dansen, de vaders blijven bij de kinderen. Afgelopen nacht zijn Bram en Vief wakker gehouden door de plaatselijke disco, that's the place to be. In het kader if you can't beat them, join them, komen we terecht in de disco, waar een studentenfeest aan de gang blijkt te zijn. We zijn duidelijk aan de belegen kant, maar dat mag de pret niet drukken. We gaan volledig los, zo vaak gaan we ten slotte niet meer dansen. Later gaan we met een local naar een nog betere tent, waar we de rest van het eelt van de voeten dansen.

Een paar dagen later willen we met de Walrus naar Tenerife. Even lijkt het wilde dansavondje ons afscheidsfeestje te zijn geworden, maar op de valreep horen we dat de Nutmeg, Samba en de Saeftinghe ook nog naar Funchal komen. We stellen ons vertrek nog een dagje uit voor de finale potluck met het dorp. Iedereen neemt voor de laatste keer iets lekkers mee, het onderwerp afscheid wordt vermeden. Als laatste laten we een soort vuurballon op, die langzaam in de lucht verdwijnt in de sterrenhemel. We wensen we elkaar een goede vaart, geven dikke knuffels en bij de dames worden de tranen driftig weggeslikt. Afscheid nemen, het blijft iets geks.

Op Tenerife treffen we (oma) Ineke en (opa) Frank. We worden vreselijk verwend, het lijkt nu al Sinterklaas. We gaan veel uit eten, vertoeven bij het zwembad en maken een mooie wandeling op de Teide. Dit is een redelijk woest gebied rondom een vulkaan. Finn gaat enthousiast voorop, Isa moppert af en toe over de kou, het is ten slotte maar 13 graden hier. Geweldig om te ontdekken dat de kinderen ook met deze hoogteverschillen goed kunnen wandelen. Na het weerzien met opa en oma, moeten we ook van hen weer afscheid nemen.

Met een rif in het grootzeil varen we naar La Gomera, onderweg zien we van dichtbij twee kleinere walvissen. Als ik toch nog maar een tweede rif zet en de golven mij een zoute douche geven, worden we ingehaald door de ferry Amras. Later in de haven blijkt dat Lara vanaf de Amras heeft gekeken hoe goed onze Tyche zich houdt in de acceleratie zone.

Het is fantastisch om Lara hier te ontmoeten, het doet me extra beseffen hoe bijzonder het is dat we gewoon op La Gomera zijn. Haar vader Wim en zijn vrouw Lia hebben hier in de bergen een huisje met prachtig uitzicht op de Teide. Na de heerlijke lunch daar op de veranda gaan we een stukje gaan wandelen, we komen langs een vergaan kerkje van de oorspronkelijke eilandbewoners. Deze hadden blond haar en blauwe ogen en zijn uitgemoord door de Spanjaarden. Ironisch genoeg nemen tegenwoordig de Duitsers het eiland weer over.

Gesprekken met Lara brengt mijn oude leventje in Den Haag erg dichtbij. Een gek gevoel van heimwee wordt versterkt door de spanning voor de volgende overtocht. Als ik haar uitzwaai, breekt mijn lijntje naar Nederland. We moeten door, op naar de kaap Verden!

Zita


8 reacties | plaats reactie
Reactie van Blogger Jacqueline op 15 november, 2008 14:08 

wat schrijf je toch leuk Zita en wat een bijzondere reis maken jullie toch...

Reactie van Anonymous Anoniem op 15 november, 2008 19:32 

Hé Zita
Ik kan het wel blijven schrijven, maar wat een geweldige dinen maak je mee daar! Je weet (net als altijd) alles zo goed onder woorden te brengen, top.
Geniet daar lekker van elkaar en Nederland loopt niet weg hoor ;-)
Kus Juud

Reactie van Anonymous Truusje op 15 november, 2008 19:49 

Ik had na het lezen van dit bericht hetzelfd gevoel als de eerste twee reacties: wat een fantastische reis maken jullie!

Reactie van Anonymous Anoniem op 15 november, 2008 23:51 

Jan Vitrage

Ik sluit mij aan bij de 3 andere reacties, jij schrijf bijzonder goed en je verwoord alles zo duidelijk.
Na je thuiskomst 2009 niet meer gaan werken maar ga lekker schrijven ik weet wel een goede uitgever
Verder een goede vaart toe gewenst

Reactie van Anonymous Anoniem op 16 november, 2008 12:38 

Hoi Zita, ik lees jullie verhalen met grote regelmaat en vind jullie avontuur geweldig.Ben wel een beetje jaloers. Erg fijn om te lezen dat alles zo goed gaat. Hier zijn we natuurlijk bezig met Sint en Kerst voorbereidingen. Ook leuk. Hier gaat alles zijn gangetje, ook op de 2vlinders. dikke groeten en knuffels van iedereen. Veel liefs, mariska weinberg

Reactie van Anonymous Willemijn op 17 november, 2008 15:59 

Lieve Zita,
Je moet inderdaad een boek gaan schrijven,je hebt echt talent, heerlijk om je verhalen te lezen! Het klinkt als een fantastisch avontuur, blijf volop genieten hoor, wij genieten op afstand mee. Hier alles ok, Iben wordt al een hele knul en loopt al aan de hand!
Heel veel liefs van Willemijn

Reactie van Anonymous Anoniem op 23 november, 2008 20:43 

Hoi Zita,

Fijn om elke keer weer te lezen dat het zo goed gaat.
Ik moet regelmatig aan jullie denken en hoe het met jullie gaat op dat moment. Dan is het prettig zo nu en dan een positief berichtje te lezen. Op naar het volgende avontuur.

Dikke Kus,
Claire

Reactie van Anonymous Riet op 07 december, 2008 17:08 

Lieve Zita,
We volgen jullie via de mail op jullie reis. Wat heerlijk om van alles te beleven, en dat het allemaal goed gaat.Wat fijn dat de kinderen er ook zo'n plezier aan beleven het is tenslotte de reis van je leven.
Helaas reageer ik nu pas door allerlei prive omstandigheden heb ik een goed excuus.
Wij komen net terug van een rondreis van Singapore,Malaysia, en Thailand.
Wat is het toch geweldig om dit allemaal te mogen meemaken.
Liefs Riet


Archief

september 2007
oktober 2007
november 2007
december 2007
januari 2008
februari 2008
maart 2008
april 2008
mei 2008
juni 2008
juli 2008
augustus 2008
september 2008
oktober 2008
november 2008
december 2008
januari 2009
februari 2009
maart 2009
april 2009
mei 2009
juni 2009
juli 2009