Nieuws

05 september 2008, 23:34 CET

Tyche tussen de tulpen

Vanuit Port Medoc vertrekken we op weg naar La Coruna, waar we andere Nederlandse vertrekkers hopen te ontmoeten. Onderweg hebben we dolfijnen voor de boeg gehad: Isa's gezicht was geweldig, misschien wel mooier om te zien dan de beesten zelf. Er was weinig wind en de dieseltank raakte leeg en dus werd het voor ons Gijon. Een rustige en gemoedelijke stad met een mooi strand. Hier was het goed toeven en hebben we veel plezier met de Nutmeg, Britse vertrekkers met ook 2 kleine kinderen. Samen met hen en een ander Brits stel hebben we onze eerste Potluck gehad. Met zo'n spontane picknick verras je elkaar en hoop je eigenlijk dat de anderen nog lekkerder eten meenemen. Isa en Finn aten bij de Britse meisjes aan boord van de Nutmeg. Finn was zo blij dat Robin die avond met de lievelingsknuffel Stippie mocht slapen.

Langzaam aan worden we echte zeilers. We zijn afgelopen week met 30 knotsen wind en dito golven Biskaje uitgespoeld. We hadden een stukje genua ter grootte van een flinke zakdoek staan en een boom erin. Toen ik 's nachts de boom naar de andere kant mocht brengen (hiep hoi), hebben we de genua eerst helemaal weggedraaid. We bleven 4,5 kts sog lopen op windvang en golven. Die golven hoor je alleen maar sissen om je heen in de pikzwarte nacht. We hebben nog een walvis gezien, man wat zijn die dingen groot. En wij zagen maar een kleintje.

Allevier in hoge verwachting om in La Coruna andere Nederlandse boten te ontmoeten. Finn kleedde zich 's nachts al aan met zijn mooiste kleren en Isa trok vlak voor de haven nog even een hip rokje en een hempje aan. Helaas hebben we de boot gemist: ze zijn net vertrokken.

In La Coruna met Finn naar de vismarkt geweest. Terwijl Finn verwonderd zijn vingers langs de visssetanden laat gaan, aaien de oudere lokale dames hem over zijn blonde lokken. Bij een stalletje krijgt hij een kleine garnaal om mee te spelen. De vis is echt vers, het arme beestje leeft nog en springt uit zijn hand. Bij de bakker ook al vertederd over deze blonde druktemaker, waar Finn een broodje krijgt en ik weer een woordje Spaans leer. De boot is weer aangevuld met verse producten, klaar voor vertrek. Als we 's avonds klaar zijn met eten, komt de Nutmeg de haven binnen!

Na La Coruna liggen we na een dagtochtje voor anker in Laxe. We hebben net een heerlijk visje gegeten met gebakken aard en tomatensalade. We genieten enorm van het uitzicht op de prachtige bergachtige heuvels, het enige dat we horen is de branding op het strandje. Om deze idylle compleet te maken, doen de kinderen de afwas. 's Avonds zegt Finn dat hij niet kan slapen, want de zee ruist te mooi!

De volgende dag lopen we 's middags Camarinas binnen en daar zien we twee houten masten, de Duende! We gaan voor anker liggen in wat blijkt een hele Nederlandse vloot. Wat een welkom zo bij elkaar. De kinderen mogen met De Walrusjes mee naar het strand, zodat wij op ons gemak schoon schip kunnen maken. 's avonds hebben we een BBQ op het strandje met de Walrus, de Samba, de Linea en de Duende, helemaal super. Het is erg gezellig, we genieten. Alle kinderen rennen over het strand tussen de zandvlooien door, verzamelen hout en dennenappels voor het vuur, spelen bij de rotsen en zwemmen in de zee. Als ik bij het naar bed brengen vraag of de kinderen wel een beetje vakantiegevoel hebben, zeggen ze dat het beter dan vakantie is!

Robin & Zita


10 reacties | plaats reactie
Reactie van Blogger Yours Truly Project op 06 september, 2008 09:09 

Beste Zita, Robin, Isa en Witte Finn,

Hoe gaat het met jullie? Prachtig om zo op deze manier van jullie avonturen op de hoogte gehouden te worden. Fijn dat het goed gaat en mooi om te lezen dat jullie genieten van al deze mooie ervaringen.

Na nog een week in Bordeaux te zijn geweest ben ik inmiddels weer veilig thuis aangekomen.

Beste Isa, het schilderij wat ik bij jou oma en opa heb gemaakt zal ik binnenkort op mijn site zetten zodat je kunt zien wat ik heb gemaakt. Leuk dat ik jou heb mogen leren kennen want je bent een bijzondere meid.

Witte Finn, ik heb gehoord dat er geen onkruid meer in de tuin zit. Dus dat hebben we goed gedaan. Volgens mij is de tuin van jouw oma en opa nu de mooiste tuin van Frankrijk.

Zita en Robin nog veel plezier samen met de kinderen op deze bijzondere reis. Ik lees het graag. Misschien dat ik jullie nog eens zie in La Clef des Champs.

Groetjes Sue Lutter

Reactie van Anonymous protosII op 06 september, 2008 09:28 

Hallo fam. Hopmans,

Groeten vanuit Andijk en de Hiswa.
Volgens mij begint jullie vakantie nu echt. Het gevoel van samen weggaan.
Het lijkt ons heerlijk om zo rustig te reizen. Het gaat nu bij ons ook wel kriebelen.
Maar ja die vier lijntjes losgooien...

Heel veel plezier de komende weken om naar Cafe Petersport te varen.

Groetjes,

Sophia en Jan uit de haven Andijk

Reactie van Blogger M. op 06 september, 2008 12:32 

Mmmmm, BBQ op strand, houtverzamelen, zwemmen het lijkt wel vakantie ;-). Heerlijk dat jullie het zo naar de zin hebben, ik krijg er helemaal een vakantiegevoel van !
groetjes, Miriam Matthijs Charlotte

Reactie van Anonymous Fam. van Oosterom op 06 september, 2008 12:42 

Hallo dan!
Hebben jullie een idee wanneer de climax van dit jaloersmakende verhaal is? :)
Zo kort op reis en nu al lezen we likkebaardend jullie mooie verhalen! Geweldig om de foto's en filmpjes te zien. Lang leve het IP.
Praktische vraag: wat doen we ook alweer met de post? Open haard aanmaken? Graag een mailtje naar msrvo # vanoosterom.net

Reactie van Blogger Jacqueline op 06 september, 2008 15:14 

Wat een heerlijk vakantie verhaal, genieten genieten genieten. Happiness straalt van het scherm af!

Reactie van Anonymous Anoniem op 06 september, 2008 16:28 

Leuk, leuk , leuk!

Nindjiou, Ambatimbe en Truusje

Reactie van Anonymous C&C op 06 september, 2008 18:57 

Hallo Hopmannetjes en -vrouwtjes!
Carst en ik zijn alweer een weekje aan het werk na onze 3 weken zeilen in Denemarken. Ik blijk niet in het bezit te zijn van een zeebestendige maag en heb dus aardig wat vissen gevoerd en het gangboord gedoopt. En jullie weten wat Primatour met mij doet... Na anderhalve week dus besloten richting NL te gaan. Weerbericht voor buitenom was te heftig en met mijn zeeziekte.. Dus binnendoor over de kanalen terug waar we, om het spannend te houden, geen kaarten van hadden. Ik begrijp nu ten volste het nut van kaarten! Al is het maar dat je niet iedere dag denkt dat je 's avonds in NL zult zijn en dat dat uiteindelijk ruim 4 dagen blijkt te duren! De andere anderhalve week hebben we dan ook nodig gehad om thuis te komen.
Ik heb nog meer bewondering voor jullie en zeker voor jou, Robin, als zeeziekte-maatje. Voor mij geen herhaling van een dergelijke vakantie. Voor Carst meer dan 3x slikken... Wat is zo'n bootje klein.
Denk veel aan jullie en vind de verhalen geweldig om te lezen!

Veel liefs,
Cindy (& Carst die nu met zijn andere hobby bezig is: racen)

Reactie van Anonymous Anoniem op 07 september, 2008 12:26 

Hallo Hopmannetjes,

Ik ben blij dat het leven jullie toelacht!! Zo te zien vermaken jullie je prima.
Vertrouwen in de toekomst!!!

dikke kus,
Claire en de rest

Reactie van Anonymous Jan Vitrage op 07 september, 2008 16:20 

Hallo vakantiegangers,
Na het lezen van het bericht uit Port Medoc naar La Coruna ben ik eigenlijk wel een beetje jaloers op jullie geworden, maar ik gun het jullie van harte. Heerlijk ontspannen na alle inspanningen het kan niet beter, je krijgt hierna weer de zin om de zeilen te hijsen niet meer om te kijken maar op naar de volgende ankerplaats gaan. In de hoop dat er daar weer vrienden zijn, maar het moet geen must zijn, genieten is het motto. Isa en Finn ik vind jullie zo groot en wijs geworen en ik zie op alle foto's dat ook jullie genieten.
Op Google Eart heb ik Laxe bekeken dat is ook niet slecht een heerlijk wit strand met vlakbij het stadje, geniet er van tot schrijfs

Reactie van Anonymous Anoniem op 08 september, 2008 11:02 

Dag bemanning TYCHE,
complimenten voor jullie leuke
stukjes.
Zie alles voor mij,en de filmpjes
geven mooie beelden.
Genieten maar,ik kijk uit naar jullie volgende bericht.
regen groeten
nel bahlmann
lekkerkerk


Archief

september 2007
oktober 2007
november 2007
december 2007
januari 2008
februari 2008
maart 2008
april 2008
mei 2008
juni 2008
juli 2008
augustus 2008
september 2008
oktober 2008
november 2008
december 2008
januari 2009
februari 2009
maart 2009
april 2009
mei 2009
juni 2009
juli 2009