Nieuws

23 maart 2008, 20:33 CET

De Klutskoning

Robin - al een half jaar elk weekend bezig aan de boot - belt me op met de vraag of ik zin heb om op zaterdag te komen klussen. Hij vraagt dit aan een broer die niet eens een hamer bezit, dus het antwoord is snel gegeven. 'Nee, ik vind het niet echt leuk om te klussen, maar ik kom jullie graag helpen.' Het antwoord voldoet duidelijk niet aan de gehanteerde klusmaatstaven. Robin antwoordt dat het dan niet hoeft, hij wil alleen gemotiveerde mensen. Het compromis wordt dat ik op Isa en Finn pas, zodat Robin en Zita samen kunnen klussen.

DE KLUTSKONINGDe kluszaterdag nadert en Robin belt met de vraag of ik toch maar wat oude kleren mee wil nemen. Ik 'mag' toch mee klussen vanwege Zita's armblessure. Broer Remco en ik gaan naar Den Haag en vervoegen ons bij het illustere klusgezelschap; Robin en zijn collega Efrayim. Remco en ik hanteren de verfrol om de boot van een frisse groene verflaag te voorzien. In het kader van verwachtingsmanagement vragen we na het eerste stuk groen of we goed bezig zijn. Robin - bekend om zijn lak aan details - staat met chirurgische precisie het werk te inspecteren. Een klussende buurman roept spontaan: 'hij kijkt wel erg streng'. Uiteraard luidt het antwoord 'dat wij hem niet anders kennen'. Robin laat het geplaag gedwee over zich heen komen, je kunt duidelijk zien dat hij de oudste is. Hij knikt goedkeurend en vol enthousiasme gaat het klusteam verder.

Dan belt Olivier, een vriend van me. Ik neem op met 'de Kluskoning'. Als ik verklaar wat ik aan het doen ben, begint hij te lachen. Olivier stelt onmiddellijk vast dat hij met de Klutskoning spreekt - daar gaan mijn aspiraties. Vrolijk werken we verder en ik krijg zelfs het verzoek met Efrayim de boot boven de waterlijn te schilderen. Tussen de bedrijven door worden plaatjes van de klussers geschoten. Ook tot mijn eigen verbazing ga ik zo in mijn werk op, dat ik vergeet 'op de foto te gaan'. Aan het eind van de middag worden nog snel wat foto's van mij in rustpositie geschoten.

's Avonds zitten we te 'bakplaaten' met de klussers, Zita en de bengels. De foto's komen ter sprake waarbij ik opmerk dat er van mij alleen foto's zonder gereedschap zijn. Zita repliceert dat dit ook de enige foto's zijn, die van mij tijdens klussen kunnen worden genomen. Kritische Kluskoning Robin geeft echter aan erg blij te zijn met mijn activiteiten; zo waar geen slecht resultaat voor een Klutskoning. Het doet me deugd dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan hun doel om varend de vrijheid te ervaren. Dus Robin en Zita, mochten jullie nog een Klutskoning nodig hebben, bel gerust, echter onder een voorwaarde: de volgende keer natuurlijk wel met 'actiefoto'.

Michiel


6 reacties | plaats reactie
Reactie van Blogger Jacqueline op 23 maart, 2008 21:56 

gaat er gewoon om dat je een koning bent toch?

Reactie van Anonymous Voorschoten op 23 maart, 2008 22:09 

Uit ervaring kan ik melden dat de leukste foto's gemaakt worden tijdens "klussen met klunsen", daarbij doet de familie het erg goed..

Reactie van Anonymous Zita op 23 maart, 2008 23:30 

Michiel, we boeken je graag nog eens met de verhuizing op 20 april! liefs Zita

Reactie van Anonymous Ome Bloemkool op 24 maart, 2008 11:10 

Michiel,
Je was die dag sowieso de knapste klusser van het spul. Nou ja, bijna dan. Maar het resultaat was er zeker naar...

X

Reactie van Blogger Robin op 24 maart, 2008 19:31 

Bloemkool,

Dankjewel :-), je mag er trouwens zelf ook wezen.

XX

Reactie van Anonymous Oom op 25 maart, 2008 09:09 

En in Tilburg staat een fles champagne klaar om de tewaterlating te begeleiden; dus laat maar weten wanneer dag en tijdstip daar zijn dan reizen we af want tenslotte is de 1e klap een daalder waard ( de helft van de waarde van de fles )
Dit om een behouden vaart af te dwingen ipv de traditionele kaarsjes


Archief

september 2007
oktober 2007
november 2007
december 2007
januari 2008
februari 2008
maart 2008
april 2008
mei 2008
juni 2008
juli 2008
augustus 2008
september 2008
oktober 2008
november 2008
december 2008
januari 2009
februari 2009
maart 2009
april 2009
mei 2009
juni 2009
juli 2009