Nieuws

21 januari 2008, 20:37 CET

Het onvermijdelijke klussen

Vele uren worden geïnvesteerd in het gereed maken van de boot. Nu Isa en Finn beiden naar school gaan, zijn we naast het weekend ook doordeweeks vaak te vinden in de werf. Het huishouden raakt in het slop, Robin eindelijk de man die zondags het vlees snijdt. Familie en vrienden helpen ons door iets leuks met de kinderen te ondernemen of door zelf mee te klussen. Wat we allemaal niet doen om een jaar bij elkaar te kunnen zijn.

Het is een bijzonder vriendelijke en sociale cultuur bij werf De Haas. Jos en Roel helpen ons goed op weg waar zij zelf in alle bescheidenheid expert in zijn. Iedereen is er welkom om materialen te gebruiken en Roel tovert voor ons een oud bierfust in een ankerkluis.

Een vast clubje beste stuurlui komt naar dit activiteitencentrum om aan hun boot te klussen, de motivatie wordt hoog gehouden door de vele pauzes. De dag begint met koffie. Na een uurtje wordt met een harde kreet de volgende ronde troost aangekondigd. Soms met megafoon, deze heeft Jos echt niet nodig. De Tyche staat vlakbij de werkplaats; ik ben al een paar keer zo geschrokken van zo'n schreeuw dat ik bijna van de boot afkukelde.

Robin is niet echt fan van dit soort gezellige bijeenkomsten. Na een paar keer een bak thee, weet ik deels wel weer waarom. Nu steeds meer bekend wordt waarom ik met de schuurmachine zo'n constante herrie maak, komen daar ook de nodige vragen. De kampen zijn meestal verdeeld in de categorieën van never-nooit-niet, twijfels, bewondering en waarom-zij-wel. Wat men ook van dit plan vindt, het brengt mensen altijd in beroering.

Gelukkig hebben we Tom en Marianne ontmoet. Deze aardige zuiderburen delen met ons hun zeilervaringen van Europa naar de Carieb. In deze gesprekken geen angsten en twijfels die ik bij hen hoef weg te nemen. Integendeel, ik kan mijn eigen onzekerheden kwijt en laat me graag nogmaals vertellen hoe uitermate geschikt de Tyche is voor deze tocht.

Zita


3 reacties | plaats reactie
Reactie van Blogger Lizzy op 27 januari, 2008 22:43 

Hallo Zita!

Al eens geprobeerd je te 'traceren' via het web, maar je nu per toeval gevonden... Je zal wel denken, "wie 'zoekt' mij dan" ... Best gek natuurlijk, maar ik was gewoon nieuwschierig hoe het met je gaat!

Voor als je t niet meer weet: je kwam vroeger bij ons gezin oppassen, op mijn jongste broertje & zusje (Renate & stefan) en op mijn broer Gert en mij: juist ja, de familie Wesdijk!

En nu lees ik dat je niets minder dan een wereledreis gaat maken met je gezin, wat gaaf! En wat een lef! Wij zouden het hier niet durven.. haha, ik inmiddels ook getrouwd en een zoontje van (ruim) 4 jaar oud! Als je het leuk vind mag je me mailen, neem dit berichtje anders gewoon ter kennisgeving aan ;-)

groetjes!
Liesbeth Vat-Wesdijk
(l.vat@planet.nl)

Reactie van Anonymous Anoniem op 30 januari, 2008 10:36 

Hallo Zita en Robin,
Was alweer een tijdje niet op de site geweest en goed om weer even bij te lezen. Wat een voorbereiding zit er aan vast hè!
Maar de planning voor een grote onderneming, heb ikzelf ook altijd als groei proces van een tocht ervaren. Vaak was dit nog spannender dan dat daadwerkelijk de "trossen los" konden. Zodra jullie met de Tyche de haven uit varen zullen jullie misschien ook wel ervaren dat dit een stukje rust geeft omdat dan juist het avontuur gaat beginnen. Top dat jullie deze keuze hebben gemaakt het zal een ongelooflijke ervaring worden!
Groetjes Alex Kempen

Reactie van Anonymous Marti op 11 februari, 2008 12:25 

Hallo Tyche bemanning!

Wij kennen elkaar niet maar als "vertrekster in pril stadium" (zie website, pagina 'over') snor ik zoveel mogelijk vertrekkers-sites op. En de Breewijd 31 club begint aardig op te vallen :-)

Wilde niet alleen "stiekem" meelezen, vandaar deze reactie. En om even een compliment te maken over de website: ziet er niet alleen érg goed uit maar is ook heel leuk geschreven. Staat dus hoog in mijn favorieten-lijstje!

Ik hoorde van een andere (inmiddels terug gekeerde) vertrekker dat het verzekeren van een "kleine" boot (als in alles onder de dikke 10 meter) erg moeilijk is.
Als jullie tijd (en zin :)) hebben zou ik graag van jullie horen hoe (waar) jullie dit hebben opgelost; niet alleen voor mezelf maar ook voor op de website.

Succes met klussen & tot 'lees',
Marti


Archief

september 2007
oktober 2007
november 2007
december 2007
januari 2008
februari 2008
maart 2008
april 2008
mei 2008
juni 2008
juli 2008
augustus 2008
september 2008
oktober 2008
november 2008
december 2008
januari 2009
februari 2009
maart 2009
april 2009
mei 2009
juni 2009
juli 2009