Nieuws

21 november 2007, 20:04 CET

Closed the shop, sold the house

Bought a ticket to West coast, pah pah padah dah. Deze woorden draaien al weken rondjes in mijn hoofd. Eerst maar even ge-youtubed. Via My life en Piano man terecht gekomen in een New York state of mind.

Ik moet nu eenmaal leven met de handicap dat iedere situatie onmiddellijk door mijn brein wordt omgezet in songteksten. Ik heb geleerd ze voor me te houden; de meeste mensen kunnen het toch niet volgen. Als je echt de linkjes hebt gevolgd ben je nu minstens 15 minuten verder en in zo'n melancholische bui dat alle productiviteit illusie is geworden.

Hoe dan ook, we hebben ons huis verkocht! We moeten weg. Nu nog een ligplaats voor de boot ergens in de buurt en aan de kust. We hebben vandaag een Njet gekregen van de jachthaven in Scheveningen. Het is maar voor een week of 6, tot begin Juli. Ik sta open voor suggesties of nog liever: oplossingen!

Ook vertrekken is een soort van melancholie, het is toch achterlaten, alles wat we nu doen zien we straks terug met dezelfde weeïge blik. Maar ook de spanning: wat zal de toekomst brengen. En het zal vast een jaartje rust & ontspanning zijn en dan dezelfde ratrace en waan-van-de dag. Maar je weet het niet en dat is maar goed ook. Dus de baan wordt opgezegd, het huis is verkocht en de reis gaat naar het westen.

Robin


5 reacties | plaats reactie
Reactie van Anonymous Anoniem op 22 november, 2007 13:06 

Robin,

succes met de voorbereidingen. Jullie zijn aardig 'gegroeid' sinds we jullie zagen in Goes, anderhalf jaar geleden.

tips voor een havens: Hellevoetsluis (marina cape helius of WSV Haringvliet) of Stellendam.

André

Reactie van Blogger Knutsel op 22 november, 2007 23:43 

Zo het gaat dan nu echt gebeuren. Nou nou petje af. De laatste tijd veel aan julie gedacht. Rond de tijd van feesten, familie en nog meer van dat soort gatherings is het altijd even een tijd van reflextie .. en ja Den Haag was tot voor een kort jaar geleden ook mijn thuisbasis. Ik denk wel dat ik weet wat je ongeveer voelt. Maakt de reis destemeer waard om te ondernemen. Immers vooruit kijken is gemakkelijker als het voor je leuker is dan achter je (YOUP) Of uberhaupt iets ligt.

Ik heb geen idee van een ligtplaats voor de kust. Ik hoorde wel dat het gemakkelijk is om de Kaag. Maar dat is een ander verhaal.

Heel veel succes en plezier. Hulp nodig met verhuizen ?

Reactie van Anonymous Anoniem op 23 november, 2007 13:50 

Hi Robin, Hé Zita,

Suggestie: vrienden van mij hebben een zeilboot in de jachthaven van Drimmelen (bij Biesbos / burt ook Breda als ik 't goed heb onthouden) liggen. Misschien is daar nog plek en/of kunnen zij een goed woordje doen?! You never know... 'K weet niet hoe dit soort dingen werken in de praktijk. Wie niet waagt (en dat doen jullie nu al een tijdje...) die niet wint!

Gr., Aurelia

Zita, leg jij ff uit wie ik ben? Heel goed! Fijn wkd

Reactie van Anonymous Anoniem op 24 november, 2007 12:50 

Poging 2 van een digibeet

Hoe ziet jullie gastenlijst eruit tussen start & finish?

Is er al een planning voor de Carribean?

Ideale locatie voor de boor is het Baksche Ven.
Isa & Finn zullen dit wel bevestigen.

Reactie van Blogger Gemma op 28 november, 2007 21:15 

Beste bemanning van de Tyche,

Sinds deze week staat mijn site www.kinderenaanboord.nl on-line. Dit is een site bedoeld voor varende/zeilende ouders. Mensen die varen met kinderen gaan met andere ogen naar jachthavens kijken en de bedoeling is dat men tips en ervaringen kan gaan uitwisselen over o.a. leuke jachthavens voor kinderen. Ook andere zaken komen aan bod, alles wat te maken heeft met kinderen aan boord van een schip.

Er staat ook een onderdeel 'vertrekkers' (met kinderen) op de site en ik ben zo vrij geweest een link te plaatsen naar jullie site.

De site is nog in ontwikkeling en ik sta dan ook open voor commentaar. En wellicht willen jullie wel een paar tips plaatsen bij jullie favoriete havens in Nederland.

Met vriendelijke groet,
Gemma Drohm
Kinderen aan boord.nl


Archief

september 2007
oktober 2007
november 2007
december 2007
januari 2008
februari 2008
maart 2008
april 2008
mei 2008
juni 2008
juli 2008
augustus 2008
september 2008
oktober 2008
november 2008
december 2008
januari 2009
februari 2009
maart 2009
april 2009
mei 2009
juni 2009
juli 2009