Breewijd 31

Ontwerp | Voortstuwing | Apparatuur | Aanpassingen

Dit itempje heeft een hoog wish-list gehalte. Nu zijn er altijd een paar issues die je in het oog moet houden bij dit soort zaken. De droom is altijd beter dan de praktijk. Dromen nemen namelijk geen ruimte, budget, tijd of electriciteit in beslag. Uitwerking van de droom neemt doorgaans van alles wat in beslag. Als je veel droomt - en dat doe ik - passen nooit alle dromen. Bovendien heb ik de eis - geen droom - dat het schip eenvoudig blijft. Keep dreaming.

Ik schreef in 09/07: Zoals we al eerder schreven moet de ankeroutfit drastisch worden geupgrade. We hebben daarvoor een electrische ankerlier op de kop weten te tikken. Electrisch? Na veel twijfel, ja. Komende winter monteren we het ding. Ook dan moeten we uitvogelen hoe we precies de ankerkluis gaan maken.

Inmiddels zijn we een paar maanden (01/08) verder en wijzer. De electrische lier toch maar omgezet in een handmatig bediende variant. De ankerkluis is een waar kunstwerk geworden. Van 2 oude bierfusten hebben we een kluis gemaakt. Bovenkant eraf van de ene, onderkant van de andere, flens en een pak rubber er tussen. Nog een buis aan de bovenkant en een afsluiter aan de onderkant, luikje erin en een oog, en de kluis zelf is klaar. Toen hoefde ik alleen nog maar de dekdoorvoer precies in het midden erboven en op de hartlijn te plaatsen, de punt zo verbouwen dat de kluis er kon staan, 9 meter slang te leggen naar een pompje en een huiddoorvoer te maken om dat pompje te laten lozen. Had ik al gezegd dat de lier dan precies recht op een bol dek om dat buisje staat? Je begrijpt dat zonder hulp van Carst en Roel me dit nooit gelukt was. Toen het plafond er in de punt er toch uitlag, ook nog maar 'even' het vooronder helemaal geïsoleerd. Je moet wat met je vrije tijd.

Tuigage. Volgens mij het belangrijktste onderdeel van het schip. Deze is volledig geïnspecteerd, alle vallen zijn vervangen en de verstaging is volledig vernieuwd. Er is een - wel werkende - radarreflector gemonteerd en de navigatie verlichting is vervangen door LED lampjes. Inmiddels (06/08) is de navigatie verlichting weer ouderwets. Sinds we op het Marsdiep een close encouter hebben gehad met een Texelse visser - die als bonus ons nog even in het zonnetje zette met zijn zoeklichten - zit er weer een klassiek stroomvretertje in de top. Voor de oceaan oversteek zak ik deze weer omwisselen met de LED. Dan is stroomverbruik echt een issue. Ik wil alleen nog een aantal maststeps aanbrengen naar de 1e zaling.

Ik schreef in 09/07: Veiligheid. Dingen voor als het mis gaat / dingen die je niet nodig hoopt te hebben, reddingsvlot, EPIRB, vuurwerk, grabbag. Reddingsvesten, life-lines en loopbanden zijn allemaal nuttige zaken. Die heb je zeker nodig. Toch wordt altijd de 1e categorie ook aangeschaft. Dure categorie en toepasbaar nut dubieus. Het vlot is er al, de rest volgt ongetwijfeld.

Inmiddels is het januari 2008 en dit heb ik goed ingeschat: een dure categorie en het is er allemaal. Nu maar zorgen dat het inderdaad niet hoeft te worden toegepast.

Communicatie. Nu komen we in mijn hoek. Het lijkt me heerlijk om onbereikbaar te zijn anno nu. Bye bye Iridium. Toch wil ik wel kunnen communiceren als ik dat wil. Ik ben van de SSB met pactor, ik ben inmiddels radio zendamateur.

Ik schreef in 09/07: Electriciteit. Daar moeten we ook nodig iets aan doen. In ieder geval in kaart brengen, redesignen en dan uitvoeren. We zijn niet van het enorme verbruik, nu. Het zal wel behoorlijk toenemen als we permanent daar wonen. Ik verwacht een jaar zonder walstroom te moeten doen, dus we moeten het zelf regelen. Er komt geen aggregaat, we moeten leven van de zon en de wind. De air-x ligt in de kelder al klaar, de zonnepanelen staan, wederom, hoog op het verlanglijstje.

Tekenen van het schema was eigenlijk het makkelijkste, het realiseren kostte veel tijd en heel close met de soldeerbout zal ik wel nooit worden. Niemand niet hoop ik trouwens, die dingen worden nogal heet. Inmiddels ben ik helemaal into de plus en de min, weet ik alles van mm2 en hebben wij verse accu's aan boord, 100 meter kabel minder en veel electrisch spul erbij. En de windmolen draait naast het zonnepaneel.

Ook de afdeling training & cursus was van de partij. Inmiddels is er een marifonie certificaat aan boord, Marcom B, vaarbewijs 1 & 2, radiozendamateur, een overlevingstraining, een meteocursus en een reanimatiecursus. Zita heeft de medische afdeling voor haar rekening genomen en nu hebben wij een pillenpot waar menig junkie jaloers op zou zijn.

Less is more..

Sommigen zullen zeggen: "met zo'n scheepje, op zo'n grote oceaan??!". Anderen zweren bij de stalen S-spant. Ach, wij neigen iets meer naar de laatste categorie. Het oog wil ook wat, toch?

Persoonlijk gruwel ik bij het idee van een centrifugerende wasmachine onder het zeilen, anderen niet. Ik hecht aan passieve veiligheid; wat doet die tobbe, als ik niets doe? liever een deuk dan een gat, en we waren toch aan het onthaasten? Wat maakt die knoop meer of minder dan uit?

En ja, ik hoef niet te kiezen welke natte cel ik vandaag eens zal gebruiken, of ik een visje zal vangen of er een uit de vriezer pak. Maar ik hoef ook het aggregaat niet te onderhouden, de watermaker schoon te maken of de werkster te vragen of ze de schuifpui wil lappen vandaag.

Kortom: ik wilde minder en dat zal ik zal krijgen ook!